Al desembre de 2018, el mateix any en què es va autoritzar el projecte, la constructora OHL va començar les obres que en els propers mesos han de convertir l’Hospital de la Creu Roja de Palma en tot un referent, modern i innovador.

Les actuacions dissenyades per l’arquitecte Javier Muñoz preveuen el recondicionament de les instal·lacions, la reorganització funcional de les diferents dependències i àrees hospitalàries, de servei i de gestió, així com esmenar carències i executar -en definitiva- totes les millores que permetin al centre seguir oferint un servei clínic i sanitari de la màxima qualitat. Com a mínim durant els propers 70 anys, un període de temps similar al que porten obertes les portes de l’hospital, edificat sobre la base de la vila Ca’n Boades, construïda al seu torn en els anys 30 del passat segle XX.

Situat a la confluència dels carrers Alfons el Magnànim, Pons i Gallarza i Provença, l’activitat hospitalària va començar el 1949 amb 20 llits. Quan acabi la seva remodelació, l’hospital disposarà de 73 llits. Sens dubte l’evolució és considerable. Però també ho és l’augment de la població, les necessitats dels usuaris i, sobretot, la irrupció de la tecnologia i l’augment del coneixement en termes mèdics i assistencials.

Tot això conflueix en el compromís de mantenir a la capital mallorquina un Hospital preparat i adaptat per a les pròximes dècades. En aquest blog et anirem explicant com evoluciona el projecte, qui en formen part, quines fases s’estan escometent, o quines històries estan vinculades a un edifici que no només no està cridat a desaparèixer, sinó que es recupera per a la ciutat i els seus habitants .