Amb la incorporació d’aquest nou equipament tecnològic, Làser Holmium amb tecnologia Moses, el centre sanitari sense ànim de lucre es posiciona en l’avantguarda de les tècniques quirúrgiques en urologia de Balears.

Palma, 26 de setembre de 2023. L’Hospital de la Creu Roja a Palma, centre sense ànim de lucre integrat a la xarxa hospitalària pública de les Illes Balears, ha iniciat les primeres intervencions quirúrgiques per a la resolució i eradicació de litiasi renal i el tractament de la hiperplàsia benigna de pròstata (HBP) mitjançant Làser Holmium amb tecnologia MOSES, únic en funcionament a Balears.

El Làser Holmium d’última generació amb tecnologia moses, incorporat al centre hospitalari de l’entitat humanitària, permet als especialistes experimentats, en el cas de les litiasis renals, una major eficiència per a la fragmentació de qualsevol tipus de càlcul, i tractar la hiperplàsia benigna de pròstata mitjançant l’enucleació de l’adenoma prostàtic (HOLEP) amb millors resultats.

El Dr. Víctor Parejo, responsable de realitzar ambdues intervencions, afirma que “les excel·lents propietats hemostàtiques del Làser Holmium del nostre centre, minimitzen el sagnat quirúrgic i la necessitat de transfusió sanguínia, permetent la ràpida retirada dels rentats vesicals”. En aquest sentit, afegeix que “els estudis han demostrat que la millora clínica que es produeix amb HOLEP és immediata i més duradora. Els pacients recuperen la capacitat miccional de quan tenien 30 anys”.

El Dr. Víctor Parejo és llicenciat en medicina per la Universitat de Barcelona i especialista en Urologia per l’Hospital Universitari Parc Taulí, especialitzat en hiperplàsia prostàtica mitjançant energia làser (HOLEP), cirurgia laparoscòpica i retroperitoneal, així com en medicina sexual i andrologia.

Amb la incorporació d’aquesta tecnologia, més potent i d’avantguarda, el centre hospitalari continua realitzant esforços per donar suport al centre hospitalari de la Creu Roja del millor equipament i personal sanitari. D’aquesta manera, segueix amb la seva transformació, procés que es va iniciar fa dos anys amb les obres de renovació integral de l’edifici i de totes les seves instal·lacions,i que continua amb la incorporació d’aquest servei urològic.