L’hospital continua immers en l’obra integral de les seves instal·lacions, encara que ja hem iniciat la recta final d’aquestes, després de l’obertura de la segona planta el passt mes de gener, l’obertura de la primera planta a mitjan mes de març, i la nova ubicació dels nostres serveis en unes instal·lacions totalment renovades, com a consultes externes, admissió o farmàcia. La modernització del centre no només és aplicable a la seva estructura, també en la tecnologia i serveis que el propi hospital brindarà una vegada finalitzat el projecte, cristal·litzant en un centre d’última generació situat en el cor de Palma. És en aquest camp en el qual s’inclou la instal·lació, que s’inicia avui, d’una ressonància magnètica.

Creu Roja Hospitals ha adquirit un equip d’última generació. Tal com resa un dels nostres valors, la nostra prioritat ha estat el pacient. Evitar els seus desplaçaments a altres centres, i oferir-li la majoria de les proves que pot precisar per a l’obtenció d’un diagnòstic ràpid i encertat. D’aquí ve que s’hagi triat un model amb un innovador disseny que ofereix una major comoditat a l’usuari, amb una taula més àmplia i baixa, aplicacions sense agulles, i noves tècniques d’adquisició sense soroll i correcció del moviment en tot el cos, que permetrà reduir les biòpsies, l’ús de mitjans de contrast i la sedació.

Un altre dels requisits, i relacionat amb l’anterior, suposa l’obtenció d’una gran qualitat d’imatge i eines mèdiques, que permetin la realització d’un estudi amb major i millor informació que ajudin el nostre equip a aconseguir diagnòstics ràpids i fiables.

La ecoresponsabilitat també s’ha tingut en compte a l’hora de l’equip triat, optant per una opció el disseny de la qual suposa fins a un 34% menys de consum, que s’inclou dins d’un pla global de ecosostenibilitat que es materialitzarà en els pròxims anys, i que es completa amb la utilització d’aerotèrmia per al subministrament d’aire fred i calent a l’hospital, equips que permeten un ús racional de l’aigua, així com un projecte de gestió ecorresponsable del material utilitzat i el reciclatge de tots els residus generats per la nostra activitat.

La ressonància adquirida, d’1.5 Tesles, permet obtenir informació visual detallada d’òrgans, ossos, teixits, i altres estructures del cos humà, oferint imatges extremadament clares en comparació amb altres tècniques d’imatges, d’una manera gens invasiva i sense la irradiació al pacient que comporten altres proves radiològiques. Avui dia, l’ús de la ressonància magnètica, permet l’estudi de diferents patologies, com la detecció de tumors cerebrals, malalties neurodegeneratives, cardiopaties, lesions traumatològiques, o malalties a nivell osteoarticular, entre molts altres avanços que ha suposat està tècnica en l’àmbit sanitari.

A més, la sala estarà dissenyada en funció a estudis duts a terme amb la intenció de procurar un ambient distès i relaxant per al pacient, en el qual la il·luminació, decoració i so cerquen una experiència positiva per a l’usuari que pugui tenir algun tipus d’objecció o nerviosisme davant la realització d’aquesta mena de proves.

Avui s’ha procedit a la instal·lació de l’imant, primer pas cap a la posada en marxa definitiva de la Ressonància Magnètica, que s’espera sigui efectiva en els pròxims mesos.